Specialisaties
Advies

Bij het overstappen op cloud-diensten komt meer kijken dan alleen een abonnement afsluiten bij een cloud-provider. U wilt helder advies en een gedegen antwoord op uw vragen, voordat u tot migratie over gaat. Ik kan u daarbij helpen door op een begrijpelijke manier uit te leggen wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Implementatie en beheer

Overstappen op cloud-diensten kan een complex traject zijn. Ik begeleid u bij het migratieproces en regel dat alles soepel verloopt. U heeft er dus geen omkijken naar en kunt direct aan de slag. Ook als het migratieproces voltooid is, kunt u een beroep doen op mijn hulp bij het beheren of finetunen van uw cloud-diensten en workflow.

E-mail, agenda’s en contacten in de cloud

Zet uw mail, agenda’s en contacten over naar Google Workspace of Microsoft 365 en ervaar hoe handig het is om vanaf elke plek in de wereld toegang te hebben tot uw data. E-mail, agenda’s en contacten worden automatisch gesynchroniseerd op uw computer, tablet en smartphone. Waar u zich ook bevindt en op welk apparaat u ook werkt... alle informatie is direct binnen handbereik.

Documenten in de cloud

Uiteraard wilt u uw tekstdocumenten, spreadsheets, presentaties en PDF-bestanden ook kunnen openen en bewerken op uw smartphone en tablet. Geen probleem, want met cloud opslagdiensten zoals Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive zijn documenten die opgeslagen worden op uw computer ook toegankelijk op uw andere apparaten. Geen gedoe meer met USB-sticks en verouderde versies van documenten. U heeft uw bestanden paraat, waar en wanneer u ze nodig heeft.

Teamwork in de cloud

E-mail is niet altijd het juiste middel om te communiceren met collega’s of projectteams. Cloud-diensten als Basecamp, Slack en Trello bieden een betere omgeving om vragen, informatie en documentatie uit te wisselen binnen uw bedrijf of team. Hiermee kunnen u en uw collega’s gestroomlijnder en effectiever werken aan projecten.

Backups in de cloud

Hoe vaak maakt u een backup van de onmisbare informatie op uw computer? Dagelijks? Maandelijks? Of blijft het slechts bij een goed voornemen? Met de cloud backup-diensten van BackBlaze worden computers en servers automatisch gebackupped op een locatie buiten uw kantoor. U hoeft nooit meer na te denken over het maken van backups. En in geval van nood zet u uw data makkelijk terug uit de cloud. Uw bedrijfscontinuïteit is hiermee afdoende gewaarborgd.

Beveiligde bestandsuitwisseling

Werkt u vaak met bestanden die te groot zijn om via e-mail te versturen? Of verzendt u bestanden met gevoelige informatie die alleen door specifieke personen gedownload mogen worden? LiquidFiles biedt een veilige en gebruiksvriendelijke oplossing voor de uitwisseling van dit soort bestanden.

Meer weten?

Vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar .

Bekijk mijn profiel op LinkedIn

Apple Certified Support Professional

Apple Certified Technical Coordinator